Många målare och skulptörer genom historien har blivit mycket inflytelserika och kända. Dessa konstformer är en aktivitet där människan återskapar en aspekt av verkligheten eller en känsla. Fyra av de mest inflytelserika konstnärer inom målning och skulptering genom tiderna presenteras i denna lista. Dessa konstnärer har varit minst lika viktiga för världen som specialister inom byggnadskonst och hantverkskonst varit. Kika in hos Norrmalms Plåt här https://norrmalmsplat.se/ för att slås med häpnad över vilka resultat 25 års erfarenhet och kompetens ger inom dessa branscher. Konsten rymmer nämligen många områden, även takarbete och plåtslageri. Härnäst presenteras konstnärer som lyckades skapa några av världens bästa och kändaste konstverk.

Topp 4 mest inflytelserika konstnärer

1. Leonardo da Vinci (1452-1519): Förutom att ha varit en stor vetenskapsman och forskare, var Leonardo da Vinci en enastående målare av renässansen. Han är känd för sina underbara verk “Mona Lisa”, “Nattvarden” och “Johannes döparen”, vilka är tre stora målningar som är kända över hela världen.

2. Michelangelo (1475-1564):

Michelangelo är mest känd för sina vackra och djupt meningsfulla takmålningar i sixtinska kapellet, där hans talang som målare kan uppskattas fullt ut. Han var också en mycket skicklig skulptör och skapade det magnifika mästerverket föreställande den bibliska figuren “David”.

3. Salvador Dalí (1904-1989): Denna inflytelserika målare räknas som en av surrealismens fäder. En av hans specialiteter var den skickliga förmågan i att återspegla drömmar genom sina målningar. Utöver sitt stora inflytande på målning hade han också inflytande inom andra konstnärliga områden, däribland film.

4. Pablo Picasso (1881-1973): Picasso anses allmänt vara en av de viktigaste målarna i historien och förmodligen 1900-talets mest ikoniska konstnär, en riktigt vinnare i målning. Mest av allt är han förknippad med banbrytande kubism och sina betydelsefulla bidrag till symbolism och surrealism.