För några år sedan var fondväggen en populär trend, men på senare tid har intresset för fondväggen svalnat. Istället är det andra trender som blivit mer populära, som att pryda väggen med tavlor och posters. Men det finns inget som säger att man inte kan ha både och.

Fördelar med fondvägg

Om du vill ha en fondvägg finns det flera alternativ att välja mellan. Är du en typisk hemmafixare kan du enkelt ordna med fondväggen själv, men om du anlitat en målare ordnar han eller hon så att du får precis det du vill ha. En fondvägg kan bestå av antingen en vägg med en avvikande kulör från resterande väggar i rummet, eller en vägg som är tapetserad med en annan tapet än resterande rummet. Man kan även tapetsera en fondvägg och låta de övriga väggarna vara målade.

Fördelen med en fondvägg är att den drar uppmärksamheten till sig då den sticker ut i rummet. Därför kan man använda den som bakgrund om man vill framhäva något specifikt, som en tavla eller en prydnadssak. Att enbart ändra utseende på fondväggen gör stor skillnad för rummets atmosfär och det räcker därför med att enbart ändra fondväggens utseende om man vill förändra rummets karaktär helt och hållet då och då.

Posters istället för fondvägg

En del vill inte ha en fondvägg då det finns vissa nackdelar med det. Om man tröttnar på den måste man ta fram målarfärg och måla den i en annan kulör eller sätta upp ny tapet. Det kan tyckas vara omständligt och det finns andra alternativ, nämligen posters. Med hjälp av fina och smarta posters kan man pryda en hel vägg full med posters man gillar. Dessutom är det mycket enkelt att byta utseende på väggen då det enda man behöver göra är att ordna med nya posters. Det gör det enkelt att ändra stil när man känner för det.