Att knyta ihop hemmets möblering, färgskalor och inredningsdetaljer är inte alltid helt lätt, men med hjälp av det du hänger på väggarna kan du få ihop stilen på allra bästa sätt. Tavlor, fotografier och posters kan förstärka eller förminska den övriga inredningen och den atmosfär och känsla du vill förmedla i ditt hem.

Skapa sammanhang med väggdekorationer

För att få allra bäst resultat när du inreder eller förnyar ditt hem, är det viktigt att först sitta ner och göra en ordentlig planering. På så sätt kan du se till att de färgskalor du väljer går ihop med den övriga inredningen, och när du bestämmer stil i de olika rummen kan du redan nu skapa visionen i ditt inre. Ett klokt val är att redan på planeringsstadiet även gå igenom vad du vill ha på väggarna, så att allt får ett sammanhang och passar ihop. Det är då ditt hem utstrålar lugn och genomtänkt elegans, istället för att olika stilar spretar åt olika håll i varje rum. Du kan till exempel välja tavlor från Posterton.se; ett enkelt och smidigt sätt att skapa intressanta och personliga uttryck på dina väggar. Med posters blir det också lätt att sätta ihop tavelväggar där du blandar motiv i olika storlekar på en mindre yta. Kanske är du istället en kreativ själ som skapar egna målningar, och väljer du att sätta upp dina egna skapelser på väggarna blir uttrycket ännu mer personligt.

Lägg fokus på detaljerna

När du vill uppnå sammanhang och en enhetlig stil är det också viktigt att du tänker på vilka ramar du vill ha till dina tavlor. Typen av ram påverkar också motivets uttryck och kan hjälpa eller stjälpa den känsla du vill åstadkomma. Övriga detaljer att ha i åtanke när du inreder är sådant som ger liv till resten av inredningen – växter, belysning och gardiner. Valet av växter kan fräscha upp både luften och känslan i ett rum, och gardiner förstärker den ombonade känslan och stilen du vill ha. Ditt val av belysning och placeringen av densamma påverkar också atmosfären i ditt hem. Väljer du till exempel taklampa eller flera mindre ljuskällor? Vill du lägga fokus på dina väggdekorationer är tavelbelysning en bra rekommendation.

För att hitta inspiration till den stil och känsla du eftersträvar i din inredning är nätet bästa platsen att botanisera på. Det kommer hjälpa både motivation och genomförande, och när du till slut är klar kan du njuta av ett stilrent hem, en välkomnande atmosfär och just den känsla du vill uttrycka.