Du behöver inte vara en inredningsexpert för att dekorera ditt hem med målningar och lampor. Genom att följa enkla principer och tips kan du komma långt och verkligen förbättra inredningen. Dessutom kan du oavsett din budget och smak dekorera ditt hem för att ge elegans och karaktär. Tre viktiga principer som hjälper dig att dekorera med lampor och målningar är:

  • Luft och mellanrum.
  • Matcha och anpassa.
  • Harmoni och balans.

Dessa grundläggande principer är nyckeln till ett trivsamma utrymmen i ditt hem. Läs vidare för att se närmare på dem!

3 viktiga principer

1. Luft och mellanrum – När du dekorerar med konstverk och målningar är det oftast bäst att lämna gott om utrymme mellan dem. Risken är annars att det ger ett osammanhängande och rörigt intryck. Om du till exempel har 20 målningar hängande på en vägg leder det till att ingen målning sticker ut, snarare kommer väggen att kännas överfull. Det är bättre att välja ett begränsat antal målningar och belysa dessa med diskret tavelbelysning. Hos www.lampgallerian.se finns ett brett sortiment av tavelbelysning från några hundralappar upp till 1800 kronor. Tavelbelysning fungerar speciellt bra när det blir mörkt för att framhäva motivet på ett underbart sätt. Den är som sagt diskret och kommer inte att störa.

2. Matcha och anpassa – En generellt råd som alltid fungerar är att försöka dekorera med hänsyn till rummets stil och utseende. Ta hänsyn till vilka material och dominerande färger som finns där. Välj en målning som kompletterar eller kontrasterar med befintliga färger eller stilar.

3. Harmoni och balans – Ett avgörande inslag i all dekoration och inredning är ljuset. I själva verket bidrar det lika mycket till dekorationen som dina målningar, möbler och hemmets övriga stil. Med hjälp av rätt belysning och lampor kan du förändra rummets utseende helt. Adekvat belysning har nämligen förmågan att förvandla ett mörkt och ogästvänligt rum till en välkomnande plats för boende och besökare. Målet med belysning är att skapa balans och upprätthålla harmoni i miljön. Det bästa stället av alla för att hitta den perfekta lampan är utan tvekan hos Lampgallerian.se. Där hittar du allt inom inomhusbelysning, utomhusbelysning, badrumsbelysning, julbelysning och andra typer av tillbehör till lampor. De erbjuder gratis frakt vid köp över 499 kronor och hela 365 dagars öppet köp.