Det är viktigt att man marknadsför sig ordentligt om man driver ett eget företag. Visst kan man få kunder genom att ett gott rykte sprider sig, men rykten och omdömen håller sig ofta inom en liten, lokal krets. Driver man en målerifirma med ett större arbetsområde kan det också vara klokt att synas på flera sätt. Genom det blir kundkretsen än större och man får möjlighet att expandera sin verksamhet.

Tryck på kläder och saker

Genom att köpa produkter med tryck från medtryck.com kan man enkelt marknadsföra sig via kläder, kepsar eller andra föremål. Något som ofta ger ett gott intryck är om de anställda i företaget faktiskt har kläder med företagets namn eller logga på sig istället för att bära andra reklamkläder. När företagsnamnet syns på fler platser finns det också chans att fler ser det och faktiskt lägger namn eller logga på minnet. Om det då snart är dags att måla om hemma eller i lokalen blir möjligheterna större att målerifirman med god marknadsföring anlitas.

Reklam vid arbetsplatser

När målerifirman utför arbeten är det också bra att marknadsföra sig på plats. Är det fönster som målas kan paraplyer som spänns upp utanför dem förses med reklam. Det går också att sätta upp skyltar, anslag och liknande där det framkommer vilket företag det är som utför målningen.

Låt bilarna synas

Reklam på bilar är något som många glömmer bort, men de syns mer än man kan tro. Företagets bilar parkeras vid arbetsplatsen, de kör runt i staden och kanske även i flera andra städer. Det finns flera firmor som sysslar med att lacka och skapa reklam på bilar. Man kan också beställda dekaler och själv fästa dem på bilen. Större dekaler kan vara lite svårare att montera, och det är viktigt att bilen är ren för att dekalerna ska fästa bra. Men det är extremt bra reklam för målerifirman.

Annonsera

Som ägare av en målerifirma bör man inte missa den vanliga annonseringen. Se till att synas i olika tidningar, både lokalt och i särskilda branschtidningar. Annonser finns i flera prisklasser och det betyder att även mindre målerifirmor har möjlighet att annonsera. Låt gärna annonsen få någon koppling till det företaget gör, lägg till en pensel, bilder från utförda arbeten och liknande. På så sätt blir potentiella kunder mer intresserade och lockas till att anlita just ditt måleriföretag.