Vi är många som beundrar konstnärers kreativitet och förmåga att kunna uttrycka sig och önskar att vi kunde göra det själva. Om du har intresset och en viss fallenhet för det kan du också bli en konstnär. I det här inlägget ger vi dig några tips på hur du kan måla din egen konst.

Graffiti

Att använda en sprayburk och på så sätt få fram stora, mäktiga och häftiga målningar kan till en början vara rätt svårt. Men allteftersom att man lär sig så blir man ju bättre. För att börja med graffiti behöver du först en bra bakgrund att öva på. Till en början kan det räcka med en bakgrund av papp eller liknande. Sedan behöver du sprayburkar. Det finns många butiker som säljer sprayburkar i olika färger. Du kan till exempel hitta ett jättesortimentet med sprayer och tillbehör från Loop eller andra butiker som säljer spray.

Bildkonst

Graffiti är en något mer modern variant av bildkonsten. Bildkonst är det de allra flesta av oss tänker på när vi hör ordet konst och våra tankar dras till kända konstverk som Mona Lisa och prinsessan Tuvstarr. Det finns många olika sätt att hålla på med bildkonst men det äldsta sättet är att man använder sig utav någon form av färg, oftast oljefärg eller liknande, för att sedan måla sitt motiv på en canvas. Bildkonsten kräver en hel del tålamod eftersom färgerna behöver torka mellan varven och det tar lång tid från att man får en idé till en målning till att tavlan är färdig. Det kan ta allt ifrån dagar till månader beroende på vilken teknik du använder dig av och vilka sorts färger.

Många känner ett intresse för att hålla på med bildkonst men håller tillbaka för att de tror att de inte är tillräckligt kunniga eller har de rätta sakerna för att börja måla själva. Att bli bra på konst är något som tar sin tid. Om du vill öka dina kunskaper kan du till exempel gå en kurs där du både får kunskaper, erfarenheter och material som du lånar på plats.

Det material som används inom bildkonst är oftast olika sorters penslar, svampar, en canvas eller ett tjockare papper, pennor och färger.

Hitta inspiration

Det finns många sätt att hitta inspiration för att måla din egen konst. Du kan till exempel gå på ett konstmuseum eller till ditt lokala konstgalleri för att se på nära håll hur konstnärer har jobbat med sitt material för att få det motiv du beundrar. Förutom att du kan se konst i verkliga livet kan du även se konst på internet. Du kan använda dig av en sökmotor och söka efter din favoritkonstnär. Många moderna konstnärer är duktiga att dela med sig av sin konst på sina hemsidor eller Instagramkonton. Om du till exempel älskar Stina Wollters konst har hon ett populärt Instagramkonto du kan kolla in för att få en daglig dos av Stina och hennes konst.