Att ändra utseendet på väggarna innebär i huvudsak två saker, antingen målar man eller så tapetserar man. Fördelen med att tapetsera är att man kan få vackra mönster på väggarna som man inte kan åstadkomma med en pensel. Det kan dessutom framhäva en viss stil i hemmet.

Tapetsera mera

Är du kunnig när det kommer till att fixa och renovera hemma så har du säkert förmågan att både tapetsera och måla utan större problem. Men att måla kan vara svårare än man tror. Det är lätt hänt att färgen blir randig av penseldragen, att den blir ojämn och fläckig eller att den hamnar där den inte ska vara. Det problemet löser man enklast genom att tapetsera istället och det finns många tapeter att välja mellan, vilket skapar goda förutsättningar att få en fin och personlig stil i hemmet. Men det gäller att veta hur man ska göra. Det krävs att man inte är helt grön när det kommer till att tapetsera, annars kan det bildas bubblor, bli snett eller så fastnar tapeterna inte ordentligt på väggen. Anlita gärna en hantverkare som kan fixa ett perfekt resultat så att du kan njuta av tapeterna.

Anpassa väggarnas utseende efter stilen i hemmet

Om man har en speciell stil i hemmet kan man förstärka den med rätt tapeter, men tapeterna kan även vara det som sätter tonen för stilen i hemmet. Att måla väggarna kan vara bra om man har många möbler eller har saker som man vill framhäva. Annars finns det risk att tapeterna blir för framträdande och det kan göra att ögat missar de andra detaljerna i rummet. Anpassa väggarnas utseende så att det blir en fin harmoni till den övriga inredningen, både när det gäller färg och eventuella mönster. Huvudregeln bör vara att ju färre saker man har desto mer mönster kan man ha på väggarna och vice versa.