Svartvitt är en speciell färgskala som utmärker sig genom vad man skulle kunna kalla omvända egenskaper. Vanligtvis dras ögat till det färgstarka, upplysta och kulörta. Om man dekorerar sina väggar med färgstarka målningar och posters kan man vara säker på att de kommer få stor uppmärksamhet.

Man skulle då kunna tänka sig att svartvitt inte skulle få någon uppmärksamhet, men riktigt så enkelt är det inte. Just genom att vara raka motsatsen till det färgsprakande kan även svartvita tavlor utmärka sig.

Kläd väggarna med svartvitt!

Den som vill ge betraktaren en annorlunda upplevelse kan därför med fördel köpa några läckra svartvita posters från Dear Sam att hänga på sin vägg. Att måla i svartvitt och sälja i form av posters är därmed också ett smart sätt att nå framgång.

Det anonyma men ändå intressanta draget hos en svartvit poster kommer alltså förefalla lockande för en betraktare. På så sätt är det ett smart sätt att skildra ett motiv som i sig kan förefalla anonymt. Det både eftersom sättet att skildra motivet motsvarar karaktären hos motivet, men också i och med att det annars anonyma motivet kommer tilldra sig uppmärksamhet.

Oväntad effekt

Att skildra något färgstarkt, som exempelvis en vacker blomma, i en svartvit ton, ger en intressant effekt. Det är något man enkelt kan se om man tar sig en titt på alla de snygga svartvita posters som Dear Sam säljer. När de vackra färgerna uteblir kommer det helt klart väcka nya tankar hos den som ser på postern. Likaså uppfattar man all den skönhet som inte sitter i färgerna på ett helt nytt sätt.

Gammeldags känsla

Svartvitt kan också ge en känsla av en svunnen tid i och med att det inte var länge sedan som både foton och tv-sändningar gick i svartvitt. Genom att skapa svartvita posters kan man därmed väcka tankar om relationen mellan då- och nutid. Likaså kan man få något att framstå som äldre än vad det egentligen är.

Alla kan ju inte bli konstnärer som skapar egna svartvita posters att hänga upp på väggen eller sälja hos exempelvis Dear Sam. Däremot kan vem som helst klicka sig in i deras nätshop och själv få tag på snygga posters att dekorera sitt hem med.