När man hyr en lägenhet gäller det att göra i ordning den i samband med att man flyttar därifrån. För att flytten ska gå så smidigt som möjligt kan man köpa flyttstädning för att få ordning i lägenheten så att allt blir rent och snyggt.

Återställning av bostaden – tips och råd

När man flyttar från en hyresrätt måste man alltid göra den i ordning i samband med att man flyttar därifrån. Har man slitit mycket på bostaden är det ens egna ansvar att se till att saker och ting åtgärdas. Tänk på det här när du ska flytta ifrån hyresrätten:

  • Anlita professionell städhjälp som ser till att lägenheten får en ordentlig flyttstädning. Det kan vara svårt att själv genomföra en flyttstädning, men med hjälp av professionella städare går det hur lätt som helst. Gå in på qleano.se/ för att boka städning. Annars finns det risk att flyttstädningen blir för övermäktig för dig att utföra själv då det är mycket att ta hänsyn till och många skrymslen och vrår som ska städas.
  • Anlita målare för att åtgärda väggarna. Det är lätt hänt att väggarna tar stryk efter att man har satt upp tavlor, affischer och andra väggprydnader. I vissa fall kan det vara acceptabelt slitage, men i andra fall måste du betala för att åtgärda det som du själv har orsakat i form av skador på väggar, dörrar, golv och tak. Kom ihåg att hyresvärden gärna vill ha neutrala färger. Är du osäker kan du rådfråga hyresvärden angående vilken färg på väggarna de föredrar i lägenheten.
  • Sätt tillbaka den ursprungliga inredningen. Om du har bytt ut toalocket, duschhandtaget och annan lös inredning ska du sätta tillbaka den ursprungliga inredningen som fanns där när du flyttade in.

Få tjänsterna till lägre pris

Om du behöver anlita ett städföretag eller en målerifirma för att göra i ordning lägenheten innan du flyttar därifrån kan det vara bra att känna till att man kan få tjänsterna till lägre pris. Det finns nämligen skatteavdrag man kan göra, även kallat rot- och rutavdrag. De gäller för hushållsnära tjänster som städning och byggnation. Därför finns det ingen anledning att tveka inför att anlita professionell hjälp så att du kan se till att få jobbet utfört på rätt sätt och kan ge hyresvärden bevis på att ett proffs har satt upp tapeterna. Det vore ju tråkigt om du eller en anhörig sätter upp tapeterna och sedan tvingas göra om det om inte hyresvärden blir nöjd. Dessutom kan det vara skönt att slippa flyttstäda så att man kan koncentrera sig på själva flytten istället.