Om du är händig, ihärdig och social är yrket som målare inte bara perfekt för dig, utan även en bra start på din nya karriär. Har du inte studerat ett hantverksprogram på gymnasiet finns det likväl många alternativ för dig som brinner för färg och målning.

Att bli lärling idag.

För många börjar resan i målaryrket redan under gymnasieåren men om du inte gått på en hantverkarlinje eller helt enkelt vill byta karriär – finns många vägar dit idag. Antingen kan du fortsätta din yrkesresa genom att fortsätta som gymnasielärling under dina studier, då du oftast måste göra en praktikplats hos ett måleriföretag eller så kan du påbörja din resa långt senare genom att bli lärling genom ett lokalt måleriföretag i din ort.

För dig som är vuxen och vill byta karriär ser även framtiden ljus ut då konsumenter idag gärna prioriterar målning och färgsättning i sin heminredning. Många väljer dessutom att anställa professionella målare för att slippa arbetet som duktiga målare kan göra istället Dessutom har färg fått en stor betydelse för handeln och företag som idag letar efter målare som kan få till den rätta färgsättningen för deras butiker och lokaler. Det betyder också att du som vuxen har många karriärmöjligheter i måleribranschen. Det första steget är att börja göra en plan för att se hur du kan ta dig till väga på rätt sätt. Har du tur har även arbetsförmedlingen särskilda kurser inom måleri om du finns ett stort behov i din stad. Annars gäller det att påbörja din utbildningsresa genom att kontakta lokala måleriföretag eller lokala utbildningar inom yrket. Det är inte heller konstigt att byta yrke idag då många människor är mångsidiga och tycker om att göra olika saker under livets gång. Så tänk inte på åldern utan snarare på din skicklighet när det kommer till måleriyrket. Dessutom finns det idag många komvux-utbildningar som kan hjälpa dig på resan för att bli professionell målare. Tänk också på att måleriyrket är ett hantverksyrke som har en lång historia och gör mycket mer än bara måla, då man även tapetserar och hjälper människor med sin inredning. Kort sagt ett spännande yrke med många möjligheter och om du dessutom trivs i en omväxlande miljö med mycket social kontakt så är det helt rätt för dig.