Det är viktigt att människor ständigt utvecklas i sina yrken och det betyder ibland att man ska kan byta yrkesbana inom hantverksyrket.

För många människor i måleribranschen innebär utveckling att man får gå på kurser i nya tekniker eller att man hellre vill jobba som projektledare, men för andra innebär det att man vill byta hantverksyrke. Det kan företagen lyckas med genom att låta sina målare byta roll och ge dem utveckling. Oftast kan företag göra interna utbildningar där personalen jobbar med det nya yrket samtidigt som de jobbar mindre procent på sitt gamla arbete. Människor som söker sig till hantverksyrken brukar dessutom söka sig till snarlika roller, då målare oftast trivs med att jobba med människor och tycker om sin bransch. Ett exempel på jobb som kan vara intressanta för målare är bland annat jobbet som mätare, där man enkelt kan bli lärling och arbetar med en erfaren mätare under en 3-månadsperiod. Jobbet som mätare innebär bland annat att individer mäter ytor och data. Dessutom krävs det att man är intresserad av priser och avtal för att passa in i rollen som mätare.

Kreativitet och andra fördelar

Är du en person som är kreativt lagd och tycker om måleri – kan branschen ge dig utrymme att utveckla specialiteter inom olika tekniker. Dessutom kan du utveckla din talang med färg och form i olika renoveringsprojekt. Det innebär bland annat att du kan använda din talang för att renovera personalrum för skolor och företag. I vissa fall kan du även arbeta med tekniker som kräver olika effekter såsom en 3D-känsla för att få till det rätta resultat, vilket även det kan leda till en utveckling i rätt riktning.