Ett enkelt och väldigt snabbt och roligt sätt att skapa stor förändring i sitt hem är genom att måla om. Färg är oftast billigt i inköp och verktygen som du behöver likaså. Trots det är det fortfarande väldigt många människor som avstår från att måla om, av den enkla anledning att de inte vet hur de ska börja. Om du vill förnya i ditt hem och inreda med massor av härliga färger så har vi tipsen för dig. Här hittar du nämligen en lista på alla de tillbehör som du kommer att behöva, men även en steg för steg guide över hur du ska ta dig an själva målningsprocessen.

Tillbehören du behöver

Det första du måste säkerställa är att du har allt material som du kommer att vara i behov av. Se till att du väljer ut en färg som du tycker är passande och köp gärna lite mer än för lite färg. Det är alltid bra att ha hemma och du slipper pausa projektet för att färgen inte räckte till. För att kunna måla jämnt på ytorna så är en roller och ett tråg mycket viktiga verktyg, men se till att det även finns ett flertal penslar i olika storlekar. Det är inte förrän målningen är helt klar som du bör fundera på att eventuellt ändra inredning, oavsett om det är i sovrum, kök eller badrum som du målar. Du hittar vacker inredning till badrum med snabb leverans på nätet!

Andra tillbehör: Maskeringstejp, rörpinne till färgen, tygdukar eller dukar i plast som du kan använda för att täcka över möbler och liknande, trasor som absorberar, t.ex. mikrofiberdukar, trappstege och småtrasor som du kan använda för att torka upp spill med.

Steg för steg

När du har alla saker på plats är det dags att börja måla!

Steg 1: Förbered dig genom att ta fram alla verktyg som du kommer att använda dig av. Täck för golven och använd maskeringstejp för att säkerställa att du målar rätt och rakt.

Steg 2: Flytta ut möblerna från rummet om det är möjligt. I annat fall är det bäst att dra allting till mitten av rummet och täcka över med ett tyg eller en plastduk.

Steg 3: Dina väggar behöver vara rena och dammfria innan du börjar måla. Här kan du använda den torra och absorberande trasan för att bli av med löst damm. Var extra noga i hörnen.

Steg 4: Nu är det dags att börja måla! Är väggen målad sedan tidigare behöver du sällan använda dig av någon grundfärg.

Steg 5: Ta bort maskeringstejpen från alla ytor där du har placerat den. Dra försiktigt, men säkerställ att färgen är halvtorr. Annars finns det risk för att du drar bort flagor.

Klar!