Att bli målare idag innebär att du är kreativ, händig och uppskattar hantverket. Det är en bransch som ständigt ökar och som hela tiden eftertraktar målare med professionalitet och ett öga för färg och form.

Om komvuxutbildningar inom måleri!

Om du är villig att ge dig in på resan som målare och är vuxen har du ett par alternativ som kan passa dig. En utav dessa alternativ börjar på Komvux där du går en utbildning mellan 50 – 80 veckor för att bli en yrkesverksam målare. Det betyder att du påbörjar en målarutbildning i din valda ort och får lära dig grunderna i yrket. Det innebär oftast att får lära dig om form, färg och olika stilar samt tapetsering – då detta även är en stor del av jobbet. Dessutom får du som student även möjlighet att lära dig slipning, spackling, färgsättning men även mer kreativa jobb såsom mönsterpassning av olika tapeter.

Om du dessutom har ett särskilt intresse inom yrket kan du vanligtvis göra inriktningar på din specialisering såsom dekorativt måleri eller marmorering. Utbildningen är en grund men det är upp till dig att göra det bästa av dina möjligheter under dina studier. Tänk även på att yrket som målare innebär att du är social och har bra förmåga att förstå dina kunder på rätt sätt, då du kommer att jobba med olika slags människor i olika omständigheter. Ibland kan du arbeta med en hemmarenovering i någons bostad eller kanske på ett konto vilket kräver att målare är stresståliga och kunniga i sitt yrke. Redskapen får du som sagt i din utbildning men det är upp till dig att spetsa dina yrkeskunskaper på bästa sätt.